Häkkikoulutus on yleisin koiranpennun koulutusmenetelmä

Koiranpennun sijoittaminen häkkiin saattaa kuulostaa rajoittavalta ja epäystävälliseltä, mutta positiivisesti käytettynä, se voi olla tehokasta kotiharjoitteluun. Luonteeltaan koirat eivät pidä pottaamisesta samassa paikassa, jossa ne nukkuvat tai syövät.

koiranpentujen-koulutus
CC BY-ND by maplegirlie

Keittiön koirankulhojen viereen laittamasi sanomalehti ei ole yhtä houkutteleva potta kuin olohuoneen matto. antaa halutun tuloksen vain, jos se tehdään silloin kun olet kotona ja valvot aikarajoja.

Koiranpennun sulkeminen häkkiin työpäivän ajaksi epäonnistuu, koska pentu ei pysty pidättelemään virtsaa. Se pitää silloin häkkiään pottanaan ja menettää luonnollisen vaistonsa erottaa pottapaikka nukkumis- ja ruokailupaikoista.

Pitämällä koiranpentua häkissä vain rajoitetun ja tietyn ajan, pentu on valmis ja halukas pottailemaan minne vain käsket. Silloin voit viedä pennun ulos tai tuomaan sen paikkaan, jossa sinulla on pottapaperia.

Jos likaantuu häkin sisällä, muista puhdistaa se ennen kuin palautat sen takaisin häkkiin. Sinun on oltava johdonmukainen aina kun otat pennun pottatauolle.

Älä vietä koiranpennun kanssa aikaa pidempään kuin puolitoista tai kaksi tuntia, jotta voit vahvistaa sitä, että pottaileminen tapahtuu tietyssä ajassa ja paikassa, ei missä tahansa. Jos pentu hoitaa asiansa nopeasti, palkitse se innostuneesti kehulla.

Voit antaa palkinnoksi myös ruokaherkkuja. Tiettyihin aktiviteetteihin on kuitenkin hyvä tarjota erilaisia vahvistuksia. Koirankeksit ovat hyviä, mutta kiintymyksesi ja hyväksyntäsi on ylivoimaisesti paras palkinto, jota koiranpentusi haluaa eniten.

Ellei sinulla ole aidattua pihaa, voit myös hyödyntää usein toistuvia pottataukoja vahvistamaan hihnassa kävelyä. Anna koiranpennullesi aikaa viisi minuuttia hoitaa hommat ja mene sitten takaisin sisälle.

Tämä opettaa koiranpennullesi, että rentoja ja pitkähköjä kävelylenkkejä tehdään lähinnä huvin vuoksi, mutta pottalenkit ovat lyhyitä ja päämäärätietoisia. Tulet myöhemmin olemaan kiitollinen, että opetit tämän koirallesi jo pentuna, etenkin silloin kun koirasi joskus herättää sinut epätoivoisena viemään sitä tarpeilleen kolmelta aamuyöllä.

Jotta voit seurata häkissä tapahtuvaa koulutusta, pidä kirjaa siitä, kuinka kauan koiranpentusi viettää aikaa häkissä ja kuinka usein otat sen ulos pottatauolle. Alussa saatat joutua viemään pentusi ulos lyhyitä pottataukoja varten 45 minuutin tai tunnin välein.

Kun huomaat, että tämä toimii, pidennä aikaa 15-20 minuuttia joka jakso. Muutaman viikon kuluttua saat selville, milloin koiranpentusi tarvitsee yleisimmin pottauksen ja kuinka kauan se voi odottaa taukojen välillä.

Älä rankaise koiranpentua vahingoista. Muuta vain harjoitusaikataulua lyhentääksesi pottataukojen välistä aikaa. Jos pentusi ei onnistu pottailemaan useiden taukojen jälkeen, rajoita sen pääsyä keittiöön tai kylpyhuoneeseen.

Vahinko tapahtuu useimmiten silloin, kun , jolla on täysi rakko, aloittaa aktiivisen leikin tai innostuu. Onnistuneen pottatauon jälkeen voit päästää koiranpentusi lisäpalkkiona kiertelemään läpi koko taloa. Tämä kouluttaa koiranpentusi näkemään, että pottauksen jälkeen se saa pitää palkintona hauskaa perheen kanssa.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *