Mikä on turvallista ja terveellistä ruokaa koiralle?

turvallinen ja terveellinen koiranruoka

Kaikki koiranomistajat eivät luota kaupasta ostettaviin koiranruokavalmisteisiin, vaan tahtovat ruokkia lemmikkinsä mahdollisimman turvallisesti samalla omalla kotitekoisella ruoalla, jota itsekin syövät.

Ihmisen ruoka ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto lemmikeille. Ihmisen ruoka voi sairastuttaa koiran tai minkä tahansa muun lemmikin, koska eläinten ruoansulatusjärjestelmä ei ole rakennettu ihmisruokaa varten.

Kaikki ihmisten ruoka ei kuitenkaan ole huonoa. Jos päätät tehdä koirallesi itse ruokaa, varmista, että valmistat terveellistä luomuruokaa. Se ei saa sisältää keinotekoisia ainesosia tai kemiallisesti ruiskutettuja ruokia.

turvallinen ja terveellinen koiranruoka
CC BY-NC by Darwin Bell

Luomu on paras tapa edetä, jos haluat tehdä itse ruoan koirallesi. Jos et tahdo valmistaa itse ruokaa koirallesi, etsi koiranruokia, joissa on vähiten viljaa. Viime vuosina on käytetty paljon jyviä lemmikkieläinten ruuan täyteaineina ja ne ovat aiheuttaneet koirille terveysongelmia.

Asiantuntijat tarjoavat vinkkejä siihen, mitä kannattaa etsiä koiranruoan ainesosien etiketistä. Etiketin kolmen ensimmäisen ainesosan tulee olla jonkinlaista proteiinia – kuten naudanlihaa, kanaa, kalaa tai kalkkunaa. On tärkeää, että koiranruoassa on hyvä määrä proteiinia.

Kaupasta ostettu voi olla turvallista, mutta sinun on etsittävä hyviä tuotemerkkejä. Lue koiranruokavalmisteiden etiketit ja varmista, että ruoka on laadukasta.  Koiranruokatuotteiden pakkauksissa pitää olla myös selkeästi yrityksen nimi, puhelinnumero tai verkko-osoite, johon voi ottaa yhteyttä, jos ruoasta ilmenee terveysongelmia koirallesi.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *