Hyvä koiran pesu voi olla pelottavaa

Koirasi hyvän kylvyn varmistaminen voi olla pelottava kokemus, varsinkin jos painaa melkein tai yhtä paljon kuin sinä ja on todella vastenmielinen kylpyjä kohtaan. Koiran pesun ei kuitenkaan tarvitse olla tuskallista ja on monia tapoja tehdä siitä melkein miellyttävää sekä koiralle että sinulle.

Koiran pesuvaihtoehtoja on ilmaantunut kaikkialle, ja ne antavat omistajille mahdollisuuden valita, viedäänkö kalliille trimmaajalle vai käytetäänkö turvallista ja edullista koiranpesumattoa. Nämä itsepalvelukoirien pesutilat on varustettu helppokäyttöisillä laitteilla ja useimmilla shampoilla.

voi olla yhtä pelottavaa koirallesi kuin sinulle. Mutta kun koira alkaa haista tai sillä on sotkuja ja takkuja, on aika aloittaa peseminen. Muista harjata koirasi turkki ennen kuin upotat sen veteen.

CC BY by ginnerobot

Harjaus auttaa poistamaan karvoja, ruohoa, oksia ja takkuja, jotka ovat kertyneet koirasi turkkiin ja tekee koiran pesusta paljon sujuvampaa. Jos et suorita tätä pesua edeltävää huoltoa, koiran kastuessa voi tulla esiin takkuuntuneita kohtia.

Jos harjaus ei ratkaise ongelma-alueita kuten takkuuntunutta turkkia, saatat joutua poistamaan niitä leikkurilla. Sitten, kun kaikki tämä on tehty ja olet koonnut kaikki tarvitsemasi tarvikkeet, koiran löytäminen on seuraava askel. Koirilla on tapana tietää, milloin ne pestään, ja ne voivat olla taitavia piiloutumaan.

Joistakin koirista voi olla erityisen vaikea pitää kiinni, kun laitat ne kylpyyn. Silloin kumppani on hyödyllinen pitämään pyyhettä, levittämään shampoota tai pitämään koiran kytkettynä. Suihku on mukava olla, jotta voit olla varma, että saat kaiken pesuaineen pois koirasta. Jos et tee niin, koiralle voi kehittyä kutinaa tai ihon kuivumisongelmia.

Koiran pesun jälkeen valmistaudu suureen “ravistukseen”. Koirasi luonnollinen vaisto on ravistaa vesi pois. Sinun kannattaa sulkea silloin suihkun ovi ja alkaa kuivata koiraa vasta sitten, kun ravistelu on ohi.

Koirat rakastavat kylvyn jälkeen sitä, kun ne kääritään pyyhkeeseen ja hierotaan sillä kauttaaltaan. Jotkut koirat eivät välitä hiustenkuivaajasta, mutta toiset reagoivat rajusti, jos niiden lähellä on meluisa kone.

Jotkut koirat tarvitsevat kylpyjä enemmän kuin toiset. Ne koirat, jotka viettävät paljon aikaa ulkona ja joilla on erityisen rasvainen iho, saattavat tarvita enemmän kylpyjä kuin lyhytkarvaiset koirat, jotka eivät juuri koskaan poistu kotoa.

Sinä ja koirasi nautitte varmasti hyvän koiran pesun jälkivaikutuksista – puhdas, hyvin hoidettu koira on onnellinen koira.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *