Tarjoa koirallesi riittävästi aktiviteetteja

koiran talutus

Koira on ihmisen paras ystävä, mutta moni koira haluaisi syödä kaukosäätimen. Tämä johtuu siitä, että koirat ovat luonteeltaan aktiivisia, mutta elävät tv-riippuvaisen sohvaperunan kanssa. Tämä epäsuhta voi aiheuttaa kireän suhteen koiran ja omistajan välille. Kun tuot koiran kotiisi, sinun tulee ottaa huomioon se aktiivisuustaso, jota koirasi tarvitsee ollakseen fyysisesti ja henkisesti terve.

Jotkut laiskat aikuiset ajattelevat, että jos heillä vain olisi koira, joka tarvitsisi kävelyä kahdesti päivässä, he saisivat samalla liikuntaa, jota ovat huolellisesti välttäneet monta vuotta. Laiskat ihmiset eivät kuitenkaan todennäköisesti muuta tottumuksiaan tarpeeksi saadakseen hyvän suhteen heidän ja aktiivisen koiran välille. Koira joutuu kärsimään, kun laiska omistaja laistaa kävelystä ja koira ei saa tarvitsemaansa aktiviteettia ulkoiluista.

koiran talutus
CC BY by Sean McMenemy

Koiran tarvitsema päivittäisen toiminnan määrä ei ole sama asia kuin liikunnan tarve. Jokainen koira tarvitsee joka päivä myös aikaa kävellä, juosta, hypätä ja rentoutua. Se voi tulla kävelyllä hihnassa puistoon tai korttelin ympäri. Koira, joka asuu kodissa, jossa on aidattu piha, voi nauttia vapaasta juoksemisesta ja leikkimisestä ilman hihnan rajoituksia.

Aikuisten, joilla on omia liikuntarajoitteita, on valittava koira, joka vaatii vähemmän päivittäistä toimintaa. Ihmiset, jotka viihtyvät ulkona virkistys- tai työpäivän jälkeen, ovat ihanteellisia omistajia aktiivisille koirille. Sekä omistaja että koira odottavat innolla päivän loppua, jolloin he voivat leikkiä takaa-ajoa puistossa tai lähteä yhdessä lenkille.

Isommat koirat ovat yleensä fyysisesti aktiivisempia. Niiden joukossa on koiria, jotka ovat perimältään työ- tai metsästyskoiria. Niillä on luontainen halu olla toiminnallinen ja kuluttaa energiaa. Osa koiraroduista, kuten , dobermanni, , saksanpaimenkoira ja , ovat ketteriä ja luotuja liikkumaan, joten ne luonnollisesti haluavat paljon päivittäistä liikuntaa.

Sen sijaan jotkut äärimmäisen suuret , kuten bernhardinkoira ja härkämastiffi, voivat helposti painaa omistajaansa enemmän, mutta ovat silti vähäaktiivisia koiria. Vaikka näet elokuvissa bernhardilaisen etsimässä ja pelastamassa kadonnutta hiihtäjää, loppuajan koira luultavasti nukkuu mieluiten takan edessä.

Pienet koirat, kuten ja chihuahua, voivat elää pienessä tilassa ja luopua päivittäisestä pitkästä kävelystä puistossa. Pienten koirien eloisa luonne saa ne kuitenkin olemaan aktiivisia ympäri taloa. Aktiivisuus voi olla päämäärätöntä huoneessa juoksemista, vieraidesi kimppuun hyppäämistä tai sinua vasten pomppimista. Välillä myös rauhoittumista, kun energiapurkaus on kulutettu. Silloin pienet koirat ryömivät latautumaan takaisin syliisi tai muhkealle tyynylleen hyvin ansaituille päiväunille.

Käytä ennen koiran hankkimista aikaa koiran aktiivisuusprofiilin selvittämiseen. Näin saat itsellesi koiran, joka sopii parhaiten asuintilaasi, persoonallisuuteesi ja henkilökohtaiseen aktiivisuustasoosi. Samalla varmistat hyvän ja pitkäaikaisen laadukkaan suhteen koirasi kanssa.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *