Koiran agilityn pisteytysmenetelmät ja agility-säännöt

Kun osallistut koiran kanssa agilityyn, aloitat todennäköisesti liittymällä lähialueesi paikalliseen agility-ryhmään ja harjoittamalla ja kilpailuttamalla koiraasi paikallisissa agility-kilpailuissa. Mutta lopulta saatat haluta päästä kansallisen tai jopa kansainvälisen masters-tason maailmaan.

koiran agility pisteytys agility säännöt

Koirien agility-kilpailuissa on pisteytyksen kannalta kolme erilaista perustapaa, joilla agility-suoritus voidaan pisteyttää – , aika-plus-virhepisteytys ja pisteytysjärjestelmään perustuva pisteytys.

Vakiopisteytyksessä ja ohjaaja arvostellaan STC:tä (Standard Course Time) eli odotettua radan kilpailusuoritusaikaa vastaan, jonka agilitykilpailua valvova tuomari määrää ennalta. Tarkka aika määräytyy kilpailun tason mukaan riippuen siitä, onko kyseessä startti-, jatko- tai masters-taso.

Koirien agilitykilpailujen vakiopisteytyksessäkin virheet tuomitaan rangaistuksiksi. Agilityn vakiopisteytyksessä voittaja on se, jolla on nopein aika ja vähiten rangaistuksia. Jos tulos on tasapeli, nopein aika voittaa.

-pisteytys määräytyy nopeuden mukaan. agilitykilpailussa ohjaajan ja koiran kilpailusuorituksen pisteissä lasketaan yhteen esteradalla käytetty aika sekä virheet. Joten jos agilitysuorituksen kestoaika on 36,52 sekuntia esteradalla, mutta koiralle kertyy 7 rangaistusta, lopullinen tulos olisi 43,52 sekuntia.

Aika-plus-virheet -pisteytyksessä agilitykilpailun voittaja on se , jolla on pienin kokonaispistemäärä eli kokonaisaika. Jos tasapeli uhkaa, voittajan määrittämiseen käytetään hyppyjä.

Viimeinen pisteytysvaihtoehto on pisteytysjärjestelmään perustuva pisteytys.

Pisteytysjärjestelmään perustuvassa koirien agilitykilpailussa voittaja määräytyy gambler-, snooker- ja muiden luokkien mukaan. Tuomarit antavat agility-radalla oleville esteille erisuuruisia pistearvoja ja aikarajoja, joiden puitteissa este on suoritettava.

Pisteitä kertyy läpi koko esteradan ajan. Jos koira saavuttaa agility-radalla jotain tiettyjä vaatimuksia, kuten ei lainkaan virheitä, hän saa lisäpisteitä kilpailusuorituksestaan.

Pisteytysjärjestelmään perustuvassa agilitykilpailussa voittajaksi kruunataan eniten pisteitä ansainnut ohjaaja ja koira. Tasapisteissä nopein aika voittaa.

opit ja tutustut niihin tarkemmin harjoitellessasi ja siirtyessäsi aloittelijoiden startti-tasolta kohti masters-tason mestaria.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *