Julmat koiranpennun koulutustavat ovat historiaa

Jos tuot koiranpennun kotiisi, valmistaudu siivoamaan sen vahinkoja pottakoulutusvaiheessa. Ihmiset käyttävät joskus julmia ja loukkaavia tapoja estääkseen pentua tekemästä sitä, mikä tulee luonnostaan.

Koiranpennut eivät ole heti välittömästi pottakoulutettavia ihan kuten ihmislapsetkaan eivät ole. Kehitysjakso on saavutettava ennen kuin pentu on valmis noudattamaan pyyntöjäsi ja käskyjäsi.

haluaa epätoivoisesti miellyttää sinua eikä ymmärrä miksi sitä rangaistaan. Vanhat käsitykset rangaistuksesta pottaharjoittelun välineenä ovat yhtä vanhentuneita niin koirille kuin lapsillekin. Ne eivät yksinkertaisesti toimi.

Koiranpennun nenän hierominen ulosteeseen ei ole hyvä tapa. Pentu ei ymmärrä mitä sinä haluat ja vakavan sairauden riski on todellinen, kun nenä on täynnä E-coli-bakteeria.

Toinen pelkopohjaisen pottaharjoittelun tyyppi on lyödä koiranpentua rullatulla sanomalehdellä sen jälkeen, kun sen nenää on hierottu ulosteeseen. Pennun lyöminen käärityllä sanomalehdellä vain opettaa sen pelkäämään sanomalehteä.

Sinun on vain hyväksyttävä, että tekee virheitä. Joskus olet myös vastuussa itse näistä virheistä. Mitä odotat pennun tekevän, kun tulet kotiin myöhään tai nukut sisällä sen sijaan, että ulkoilutat pennun?

Älä rankaise koiranpentua siitä, että olet muuttanut aikataulua. Jos haluat saada pennun tottumaan aamu- ja iltapäiväkävelyohjelmaan, sinun on oltava johdonmukainen. Sinun on myös reagoitava, kun pentu yrittää saada huomiosi osoittamalla epämukavuuden tai ärtymyksen merkkejä tai jotain muita keinoja.

Kun koiranpennun on poistuttava pottailemaan, ole reilu. Kaikilla on päiviä, jolloin pottataukoja on useammin ja äkillisemmin.

Koiranpennun koulutuksessa on tärkeää opettaa positiivisia taitoja sen sijaan, että juurruttaa pentuun pelkoa siitä, kuinka ilkeä omistaja on. Liian usein koiranpennun omistajan turhautuminen opettaa vain pennun pysymään poissa omistajan lähettyviltä. Jos koirasta tulee ilkeä, hän on todennäköisesti oppinut sen ilkeältä omistajaltaan.

Koirapentujen maailma on leikkisä, innostunut ja täynnä seikkailuja. Joskus kumipallon jahtaaminen on niin intensiivistä, että pentu unohtaa kokonaan pottailemisen. Sitten hänen pieni rakkonsa ei malta enää odottaa ja tapahtuu vahinko. Se ei ollut tarkoituksellista, joten ole varovainen, kuinka reagoit.

iloinen koiranpentu
CC BY by wsilver

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *