Koiran menettämisen käsitteleminen

Kun koirasi kuolee, saat paljon hyvää tarkoittavia neuvoja ja lohdutuksen sanoja. Ihmiset kertovat sinulle, että lemmikkisi on mennyt sateenkaarisillan yli, että aika tekee kaikesta paremman – kaikki asiat, jotka jo tiedät, mutta jotka eivät tarjoa todellista lohtua sillä hetkellä, kun tuntuu, että sydämesi on revitty pois rinnasta.

Surussa lemmikin vuoksi ei ole mitään hävettävää. Kun sanot, että koirasi on kuin lapsesi, tarkoitat sitä – ja vaikka se ei ole samassa määrin, on silti kipeää tajuta jonakin päivänä, että lemmikkisi elämä on päättynyt.

Mitä sitten tapahtuu, kun se aika tulee sinulle? Ensinnäkin, ymmärrä, ettei sinulla ole oikeaa tai väärää tapaa surra. Täyttääksen tyhjiön osa hankkii jo samana päivänä tai lähiviikkoina uuden lemmikin, jota rakastaa.

Toisten tapa on surra menetystä hitaasti ja kunnioittaa lemmikkinsä elämää huolellisesti ja järjestelmällisesti. Kumpikin tapa on oikea, riippuen siitä, mikä auttaa sinua omassa surussasi. Joten kun saat neuvoja, katso mikä sopii sinulle parhaiten ja käytä sitä.

Tulet tuntemaan olosi yksinäiseksi ja surulliseksi – ja saatat suuttua, kun muut eivät ymmärrä. Älä odota sitä heiltä. Hyväksy vain omat tunteesi. Yritä ilmaista tunteitasi muille, jotka ovat samassa veneessä tai ovat tunteneet samalla tavalla aiemmin, joko henkilökohtaisesti tai verkossa ryhmässä.

Voi olla terapeuttista järjestää hautajaiset lemmikillesi. voivat olla niin yksinkertaiset tai monimutkaiset kuin haluat. Voit sanoa muutaman sanan koirastasi ja siitä, kuinka se vaikutti elämääsi parempaan suuntaan. On monia tapoja luoda muistomerkki koiraystävällesi.

Älä pelkää itkeä ja muistella hyviä aikoja. Voit katsoa kuvia onnellisista päivistä ja uppoutua suruun. On parempi hyväksyä ja käydä asia kunnolla läpi.

Yöllä saatat herätä suremaan lemmikkisi menetystä, joka ennen käpertyi lähellesi. Kävelyillä saatat tuntea hänen poissaolonsa yksinäisyytenä vierelläsi. Tämä, kuten sanotaan, paranee ajan myötä. Mutta anna itsesi tuntea nämä tunteet toistaiseksi.

Jos kaipaat lemmikin toveruutta ja harkitset uuden lemmikin hankkimista, älä tunne syyllisyyttä. Voit esimerkiksi adoptoida kodittoman koiran kuolleen kunniaksi tai esimerkiksi vapaaehtoistyöskennellä löytöeläintalossa antaaksesi rakkautesi koiraasi kohtaan toiselle eläimelle, joka tarvitsee lohdutustasi.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *