Puhtaat hampaat takaavat koiralle hyvän terveyden

Puhtaat hampaat omaava koira nauttii hyvästä terveydestä koko elämänsä ajan ja elää mahdollisimman pitkään. Puhtaat hampaat auttavat varmistamaan, että koirasi on suojattu hammasongelmien aiheuttamilta sairauksilta, kuten suusairauksiin johtavalta plakilta.

Varmista, että koirasi saa hyvän hammastarkastuksen eläinlääkärin tarkastusten aikana. Huolehdi myös koiran hammastarpeista kotona. Tutki koiran hampaita säännöllisesti ja hoida ongelmia, kuten liiallista hammaskiven kertymistä. Myös hiukkasia ja bakteereja, jotka voivat kerääntyä ienrajalle.

Liiallinen hammaskiven muodostuminen on yksi suurimmista uhkista koirasi hampaiden terveydelle. Plakki tarttuu hampaisiin ja ärsyttää koiran ikeniä. Koiralle voi kehittyä ientulehdus aivan kuten ihmiselle, mikä aiheuttaa pahanhajuista hengitystä ja hampaiden huononemista.

voi poistaa plakin erikoisvälineillä ja kiillottaa ongelmien estämiseksi. Tämä hoito ehkäisee myös parodontaalista sairautta, jolloin hammaskiveä kerääntyy ienrajan alle ja se voi johtaa bakteerien lisääntymiseen.

Parodontiitti voi olla tuskallista. Se aiheuttaa koirallesi hampaiden löystymistä, luukatoa ja infektioita. Sairauden edetessä ongelma voi päästä verenkiertoon, saastuttaa sydänläppiä ja muita elimiä. Vaikka koirallesi olisi jo kehittynyt parodontaalinen sairaus, eläinlääkärisi voi auttaa pysäyttämään prosessin.

Hyvä -ohjelma sisältää päivittäisen erikoishoidon kotona sekä eläinlääkärin tarkastukset. tulee pestä päivittäin lemmikkihammasharjalla ja -tahnalla. Älä käytä ihmisen hammastahnaa koirallesi – se voi sisältää ainesosia, jotka voivat häiritä koiran vatsaa.

koiran hampaiden pesu
CC BY-NC by Andrew_Nielsen

Voit tehdä puhtaista koiran hampaista rentouttavan ja nautinnollisen kokemuksen sekä sinulle että koirallesi. Aloita hampaiden harjaaminen hitaasti, anna koiran tottua prosessiin ja kiitä koiraasi. Siten koira alkaa odottamaan yhteisiä harjaustuokioita.

Hampaiden puhdistaminen on hyvä aloittaa laittamalla pieni määrä hammastahnaa sormeen ja hieromalla sitä kevyesti koiran hampaita ja ikeniä vasten. Tee tämä hitaasti ja puhu koirallesi pehmeästi koko ajan.

Kun koirasi on tottunut prosessiin minuutin tai parin jälkeen, voit alkaa harjata hyvin hellävaraisesti ja nostaa suun sivuja, jotta pääset takahampaisiin. Jos hammasharja karkaa hampaiden pinnalta, saatavilla on erilaisia sieniä ja tyynyjä, joita kannattaa kokeilla.

Verkkosivustoilta löydät kaikki tarvikkeet ja neuvot, joita tarvitset varmistaaksesi, että lemmikkisi hampaat ovat puhtaat. Voit myös kysyä eläinlääkäriltäsi, suosittelisiko hän jotain tiettyä tuotetta tai menetelmää.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *