Koiran trimmauksen perustarvikkeet

Jos haluat itse hoitaa omaa koirasi, valitse oikeat koiran trimmaustarvikkeet. Näin voit säästää paljon rahaa, jonka käyttäisit muuten ammattimaiseen trimmaajaan. Oikeilla trimmaustarvikkeilla voit olla varma siitä, että koirasi näyttää ja voi hyvin.

Useimmilla koirilla on samat hoitotarpeet. Jotkut sotkeutumaan taipuvaiset koirat saattavat kuitenkin vaatia lisätarvikkeita.

koiran trimmaus
CC BY-ND by Bennilover

Perustuotteita koiranhoitoon ovat

  • Harjat ja kammat

Kuten meillä ihmisillä, koirillakin on erityyppisiä karvoja. Joillakin on pitkiä ja silkkisiä karvoja ja joillakin jäykkä, lyhyt karvoitus. Onkin olemassa monenlaisia harjoja ja kampoja, jotka sopivat koirasi karvatyyppiin, mukaan lukien harjasharjat ja lankaharjat.

  • Shampoo

Shampoon tulee olla tehokas koirasi karvatyypin ja ihon herkkyyden mukaan. Valikoimastamme löytyy kaurahiutaleshampoita herkälle iholle, lääkehoitoshampoita tiettyihin iho- tai turkkiongelmiin sekä kyynelvapaita shampoita, jotka eivät kirvele koirasi silmiä.

  • Korvien hoito

Älä laiminlyö trimmatessasi koirasi korvia. Tarvitset korvanpuhdistusaineita (älä koskaan käytä peroksidia), pumpulipalloja ja mahdollisia eläinlääkärisi määräämiä korvalääkkeitä.

  • Karvanleikkuri

Karvanleikkureita ei tarvita jokaiselle koiralle. Lyhytkarvaisia koiria, kuten chihuahuaa, ei tarvitse leikata tai ajella. Koiria, joiden karva kasvaa pitkäksi ja jatkuvaksi, kuten Shih Tzus, tulee leikata säännöllisesti, jotta vältytään sotkuilta ja takuilta.

  • Kynsileikkurit

Erityyppiset kynsileikkurit voivat tehdä koiran kynsien leikkaamisesta helpompaa. Valitse saksileikkuri koirille, joilla on pienet kynnet. Varmista, että tiedät koiran kynsien leikkaamisen tekniikat!

Yllä oleva luettelo koirien hoitotarvikkeista täyttää suurimman osan koirasi hoitotarpeista ja helpottaa hoitoprosessia. Koiratarvikeluetteloista tai lemmikkitarvikeliikkeiden käytäviltä näet monia muitakin tuotteita, jotka on tarkoitettu koirasi trimmaukseen.

Harjausprosessi vahvistaa yleensä sidettä koiran ja isännän välillä, joten on tärkeää valita koiranhoitotarvikkeet, jotka auttavat koiraasi rentoutumaan ja nauttimaan kanssasi vietetystä ajasta.

Sinun tulee myös kysyä eläinlääkäriltäsi, onko koirarodullasi erityistarpeita, jotka edellyttäisivät vielä muun tyyppisten koirien hoitotarvikkeiden ostamista. Useat nettisivustot sisältävät ohjeita koirien trimmaukseen ja löydät netistä myös muita tarvikkeita, joiden avulla trimmauksesta tulee hauskaa ja nautintoa sekä sinulle että koirallesi.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *