Koiran korvien puhdistaminen voi estää vakavia ongelmia

koiran korvien puhdistaminen

Koiranpentujen korvien puhdistaminen on tärkeä osa koiran hoitoprosessia. Jos et tee tätä säännöllisesti, koiran korvista voi tulla kasvualusta bakteereille ja infektioille. Koiran korvien puhdistamisen ei tarvitse olla traumaattinen kokemus sinulle tai koirallesi, jos noudatat seuraavia yksinkertaisia ohjeita.

Tarkista koirasi korvat säännöllisesti ongelmien varalta. Ongelmia ovat roskat, kuten lika, pienet loiset tai kaikki vuodon merkit. Koiran korvien tulee näyttää vaaleanpunaisilta ja terveiltä. Jos ne näyttävät tulehtuneilta, heijastavat voimakasta, epämiellyttävää hajua tai ovat herkät, kun kosketat niitä, kyseessä voi olla infektio tai muu ongelma.

Älä yritä puhdistaa koirasi korvia, jos näet ongelman. Sen sijaan vie koirasi eläinlääkärille hoitotoimenpiteitä varten. Jos koiran korvaongelmaa ei käsitellä pian, se voi johtaa kuulon heikkenemiseen.

Jos koirasi korvat näyttävät vain likaisilta, puhdista koiran korvat seuraavien ohjeiden mukaisesti:

  1. Käytä koiran korvien puhdistamiseen korvanpesuainetta. Älä koskaan käytä peroksidia, koska se voi vahingoittaa koiran korvakäytävää. Jos haluat tehdä oman korvanpesuliuoksen, sekoita yksi osa valkoviinietikkaa ja yksi osa spriitä. Laita liuos suihkepulloon ja muista ravistaa hyvin ennen käyttöä.
  2. Suihkuta osa liuoksesta koirasi korviin ja hiero hellästi varmistaaksesi, että puhdistusliuos peittää korvakäytävän sisäpuolen. (Koirasi pudistaa päätään luonnollisesti tämän jälkeen.)
  3. Voit pyyhkiä vanupallolla koiran sisäkorvien näkyvän osan, mutta älä koskaan käytä vanupuikkoa, koska se voi vahingoittaa tärykalvoa, jos se työnnetään liian pitkälle.

Sinun tulee tarkistaa koirasi korvat säännöllisesti ongelmien havaitsemiseksi. Jos sinulla on pitkäkorvainen , kuten , korvat tulee puhdistaa kerran viikossa. Muille koirille riittää korvien puhdistaminen kerran kuukaudessa.

koiran korvien puhdistaminen
CC BY-NC-ND by paul.kenjerski

Koirallesi voi kehittyä krooninen korvatulehdus, jos sillä on allergioita. Tarkista eläinlääkäriltäsi, mitä voit tehdä vähentääksesi näiden allergioiden aiheuttamia ongelmia ja estääksesi koiraasi saamasta korvatulehduksia. Korvatulehdukset voivat lopulta vaikuttaa koiran kuuloon.

Koirat tarvitsevat korvien puhdistuksen säännöllisin väliajoin, kuten ihmisetkin. Voit ostaa koiran trimmaajan palveluita tai hoitaa asian itse noudattamalla yllä olevia ohjeita. Voit kysyä eläinlääkäriltäsi, onko hänellä mitään erityisiä ohjeita tai neuvoja, joita hän ehdottaisi koirasi korvien puhdistamiseen.

Koirasi tottuu korvien puhdistamiseen, kun silität ja puhut koirallesi rauhoittavasti. Kun puhdistat koiran korvia, varo pistämästä tai puhdistamasta korvaa kauemmas kuin näet.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *