Koiranpentuja hankkimassa

– mistä?

Oletko hankkimassa koiranpentua kotiisi? kannattaa ensisijaisesti tiedustella rotujärjestöiltä tai rotua harrastavilta yhdistyksiltä. Järjestöistä ja yhdistyksistä löytyy koirarotujen asiantuntijoita, joilta saa tietoja eri rotujen kasvattajista, myynnissä olevista pennuista ja niiden hoidosta ja ostohinnasta.

Monessa koirarodussa on nykyään paljon terveys- ja luonneongelmia, joten tulee hankkia aina vastuuntuntoiselta kasvattajalta.

suloisia koiranpentuja
CC BY by pellaea

Huomioi koiranpentuja hankkiessasi

Koiraa ei koskaan hankita vain hetken mielijohteesta, vaan sen hankintaan ja hoitoon on syytä perehtyä huolellisesti. Koira otetaan aina perheen jäseneksi. Koira ei koskaan käy lahjaksi lapselle, sillä vastuu koirasta on aina vanhemmilla. Koiran hoitoon voi joutua sitoutumaan jopa seuraavat 15 vuotta.

Koira vaatii omistajaltaan paljon huomiota, aikaa ja rahaa. Koiraa on ulkoilutettava joka päivä säästä riippumatta, sen kanssa on leikittävä usein ja koira tarvitsee johdonmukaisen kasvatuksen.

Koiran ruokiin, rokotuksiin, eläinlääkärikuluihin ja loma-aikojen hoitajiin on varattava rahaa. Jo koiranpennun tultua kotiin tulisi mieluiten ottaa vapaata töistä tai opinnoista, koska aikaisemmin vain emänsä ja sisarustensa parissa ollut ei osaa luonnostaan vielä olla yksin. Jos omistaja ei voi ottaa muutamaa viikkoa vapaata koiranpennun kotiintuloa varten, on hyvä jättää koiranpentu kasvattajalleen pidemmäksi aikaa.

Kasvattajalla tulee aina olla aikaa sosiaalistaa koiranpentu kunnolla uusiin paikkoihin, asioihin, tilanteisiin, erilaisiin ihmisiin ja muihin koiriin. Koiranpennut eivät esimerkiksi ole luonnostaan sisäsiistejä. Koiranpennut saattavat myös olla vilkkaita ja innokkaita tuhoamaan paikkoja.

Kotia etsiviä koiranpentuja
CC BY-SA by sleepyneko

Millaisia koiranpentuja

Koiran hankintaan tulee tutustua tarkoin, sillä pennun pitää olla luonteeltaan sopiva omaan elämäntilanteeseen, perheeseen ja elämäntyyliin. Useimmat koirarodut ovat luonnostaan kovaluonteisia työkoiria kun taas jotkut ovat hyvin herkkiä ja omanarvontuntoisia kääpiökoiria tai aktiivisia ja paljon liikkuvia paimenkoiria.

Jos koira tylsistyy vääränlaisessa perheessä, seurauksena on yleensä häiriökäyttäytymistä. Jokaisen rodun liikunnantarpeesta, toiminnanhalusta, perinnöllisistä sairauksista ja turkinhoidosta on myös otettava selvää. Koiranpentu on valmis lähtemään uuteen kotiin aikaisintaan 7-8 viikon ikäisenä.

Koiranpentua ei pitäisi koskaan ostaa näkemättä ensin sen emää, sillä emon luonteella on suuri vaikutus koiranpentuihin.

leikkiviä koiranpentuja
CC BY-NC-ND by soldierant

Koiranpentuja ostamassa – rekisteröinti,

Vastuuntuntoinen kasvattaja rekisteröi koiran Kennelliittoon, josta rotukoira saa oman rekisteritodistuksen. Koiran ostamisesta tehdään myös kirjallinen kauppasopimus. Lisäksi kasvattajan tulee antaa eläinlääkäritodistus koiranpennun terveydestä ja kirjalliset hoito-ohjeet koiranpennun hoitamiseen. Koiranpennulle on hyvä hankkia muutamia tärkeitä varusteita jo ennen sen saapumista kotiin. Tärkeitä koiravarusteita ovat penturuoka, nahkainen kaulapanta, talutushihna, teräksinen ruoka- ja juomakuppi, nukkumapaikka, harja, kynsisakset, puruluu ja leluja.

Voit etsiä koiranpentujen hankintaan liittyvää lisätietoa sekä myytävänä olevia koiria internetistä esimerkiksi hakusanoilla: koira etsii uutta kotia, myydään koiria palsta, koiranpentuja ilmaiseksi, sekarotuisia koiranpentuja, ilmaiseksi, kotia etsivät koirat, keltainen pörssi koirat, myydään koiranpentu, ilmainen koira, sekarotuinen koiranpentu myytävänä, koira etsii kotia, kodittomat koirat.

koiranpentuja leikkimässä
CC BY-NC-ND by Tundra Ice

Koiranpentuja leikkimässä

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

45 kommenttia

 1. Sekarotuisia 8 viikkoa,9kg nyt
  Äiti myös sekarotuinen 3 v
  Mummo pikäkarvainen Hollannin lammaskoira.koirat kasvaneet maalla
  Maalaistalossa lehmien,kanojen ja kissojen kanssa.koirat madotetaan,rokotetaan ja sirutetaan ennen luovutusta

 2. olemme halukkaita ottamaan yhden pennun, pääsee hyvään kotiin Joutsaan ja kesä-asunnolle hirvensalmelle jossa on tilaa juosta

 3. Hei ! Olisin kiinnostunut koiristanne.. Minulla on kaksi koiraa. 10 vuotias westie j 3 vuotias shapendos, hollantolainen lammaskoira. Koska tuo westiä on jo elämänsä syksyssä, tarvitsisi tuo nuorempi kaverin kasvamaan ettei se jää yksin suremaan.

 4. Hei minä kysyn mistä minä löydän koiran kun mä ollen etsinyt mutta ei mittän olle saanut kyllä vähän ihmettelee kun yksi luppas minulle koiran mutta se myyn se jolekin toisselle ja minä en tienyt vasta sitten myöhemmin

 5. Hei!
  Ottaisin keskikokoisen koiran, pennun tai täysikasvuisen max 2-4v. Minulla on ollut kolme koiraa aiemmin (kaksi rottista ja yksi boxerin ja jonkin muun sekoitus).
  Asun kerrostalossa ja kesän vietän mökillä, n 5 ½ kk. Pidän eläimistä ja koira taas olisi myös hyvää seuraa kävelylenkeille (3x/pv).

 6. Hej jag skulle gärna vilja ha en valp. Varifrån skulle jag hitta en? Har sökt på många ställen men fått tag på såna som luras. Tack för hjälp. H victoria

 7. Olen etsinyt itselleni narttu pentua. Pitkäkarvainen collie tai sheltti, ei haittaa vaikkei olisi täysin puhdasrotunen.

 8. Hei, etsin iteselleni koiranpennun, haluaisin että koira ei ole isoa, kun se kasvaa, keskikokoista. Elisa

 9. Hei, miten voisin saada kauttanne koiranpennun.minulla ollut dreeveri, kultainen noutaja ja rhodesian koirat.
  Nyt olisin taas valmis ottamaan uuden kaverin en tiedä miten toimia ,mutta ehkä tätä kautta saan teihin yhteyden
  Mirjam.leimu@gmail.com

 10. etsin ison koiran pentua itselläni on keskikokoinen leikattu naaras koira joka tarvitsee selkeästi leikeihinsä toista koiraa niin lisää sitten voi sähköpostissa.

 11. Hei. Etsin perhekoiraa joka voisi olla hieman alla keskikokoa. Pääasia on että koira on kiltti ja luotettava.
  Olisi meidän ansimmärinen koira. Asumme maaseudulla.

 12. Hei olen itesekseen maalla asuva eli koiralla on tilaa ja juoksua harrastan niin mukaan tartteis parhaan kacerin pentu sais olla kaikkee saa ehdottaa kyllä se sitten kolahtaa kun näkee!!

 13. Hei, Olen 2 lapsen äiti ja etsisin lapsilleni sitä ”ikuista ystävää” eli koiranpentua. Aikaisempaa kokemusta on koirista, koska itse ja avopuolisoni ollaan kasvettu kodissa missä hurjasti koiria. Siksi etsisin pentuina Dogoargentino, rotweiler, dobermanni, bitbull tai pieniä koiria mm. Papillon, Prahanrottakoira! chihuahua lyhyt/pitkäkarvainen (ei väliä), Bichon frisé, bolognese, Coton de tulear, Kääpiövillakoira, Maltankoira, Russkaja tsvetnaja bolonka tai Venäjäntoy

 14. Hei etsin nuorta koiraa pennuista 1vuoteen asti.minulla on ollut sakemannit perhanan koira ja viimeksi oli 2kiinanharjakoiraa.minulta löytyy 3 kissaa joten koiran pitää olla tottunut niihin.asun Ylivieskassa avopuoliso kanssa.

 15. Hei etsin nuorta koiraa pennuista 1vuoteen asti.koiran olisi hyvä olla uros.minulla on ollut sakemannit perhanan koira ja viimeksi oli 2kiinanharjakoiraa.minulta löytyy 3 kissaa joten koiran pitää olla tottunut niihin.asun Ylivieskassa avopuolisokanssa.

 16. Hei etsin kaksi koiraa Mailman parhaimpaan kotiin ilmaiseksi?koira saisi olla paljon ulkona saisi paljon huomiota silityksiä rakkautta ja olla perheen keskipiste me asutaan omakotitalossa Helsingissä maalla lähellä on koirapuisto:) ISOA KOIRAA 40cm ylös päin saa olla ota yhteyttä puh.0401773993
  T.Jessis

 17. Etsimme lapsiystävällistä koiraa joka tulee toimeen toisten koirien kanssa.mielellään saisi olla noutajaa ja jotain muuta metsästys rotua.ikä pienestä pennusta 1,5v.ottaisin ilmaiseksi, mutta jos ei käy, niin lähtö hinta alkaen 50€. ota yhteyttä jos koira on.

 18. pientä koiranpentua etsitään kaveriksi toiselle koiralle josta ei kasva isoa pienirotu

 19. Etsin itselleni kaveriksi pienta koiranpentua edesmenneen japanin chinin tilalle!!hyvaan kotiin!!

 20. Moi haluan koira pentu olen sisti ja asun yksin kerrostalossa olen työssä minulla on poika ystävä joka myös voi huoli pennusta olen 27v ja rakastan koiria T…Slobo

 21. Etsin minun koiralleni (sekarotuinen terrieri male) ystävää, halvalla olisi hyvä, jos pentu voin opettaa koirasta apu koiran epilepsian ja muisti ongelmieni takia kertokaa jos on jotain
  Insta on @siilipaska siten minut saa nopeimmin kiinni!:)

 22. Halutaan koiranpentu kaveriksi perheen toiselle koiralle
  Perheessä on aina ollut 2koiraa.

 23. Etsimme perheeseen me koiranpentua.
  Meillä on jo yksi koira mutta
  Haluamme toisen.

 24. Hei etsimme koiraa äitille jos? on ilmasia niin kelpaa. mutta toki maksamme kohtuu hintaa. tarkoitus ei ole haluamme antaa kodin kenellä ei esmin: ole tai jostakin tervyden syystä joutuu luopumaan. meillä on ollut aikasemmin koiria, koira saisi hyvän rakastavan kodin. ajatelin kokeilla vielä tätä kautta myös 🙂

 25. moi olisiko kellään antaa tai myydä halvale kääpiö koira lyhyt karvainen ,sen tulisi joululahjaksi

 26. Olisimme mieheni kanssa kiinnostuneita ottamaan koiranpentu/nuori koira olemme nyt etsineet jo jonkin aikaa koiraa eikä vielä ole sopivaa löytynyt. Asumme yli-iissä

 27. Moi! Oon 17 vuotias nainen Tampereelta ja täytän 18 maaliskuussa. Asun yksin opintojen takia ja olisin halukas ottamaan pennun kotiin kesän alussa. Kokemusta on koko ikäni koirista. Mielummin anto tai voin ostaa halvalla, koska rahaa on niukasti. Koiran seura olis parasta!

 28. Moikka, olisin kiinnostunut ottamaan koiran pennun. Minulta pentu löytää rakastavan ja hyvän kodin. Olen hyvä emäntä sille ja asun Kouvolassa.

 29. Hei minä ollen. Etsinyt. Pientä villakoira koira. Saisi. Hyvän kodin. Minulla. Ollisi. Aika.

 30. Heippa! olemme mieheni kanssa kahden.Asumme omakotitalossa maalla.Meillä on iso piha (koiratarha myös).Olemme aikaisemmin omistaneet Belgian paimenkoiria,viimeksi oli valkoinen paimenkoira.Olen kuitenkin senverran allerginen,että ei kauhean karvainen rotu tule kyseeseen.Jo aikuinenkin koira käy,mutta mielummin pentu.
  Hinnalla ei ole niin väliä,pääasia että koira on terve ja pitkäikäinen.
  Kaikki koirat ovat olleet pitkäikäisiä.

 31. 🐾🐾🐾 KOTI TARJOLLA 🐾🐾 🐾

  Etsinnässä olisi pentu tai nuori sisäkoiraksi, jossa mielellään saisi olla karjalankoiran näköä ja kokoa, mieluiten mixi. Toki muutkin käy. 🐕🐕🐕

  Uusi koti olisi Pirkanmaalla maalla reilun kokoisessa omakotitalossa, jossa on iso piha ja metsäalue kirmailuun. Tarkoitus olisi koiran kanssa mm. ulkoilla metsässä, (ei metsästää) ja makoilla sohvalla.

  Kokemusta löytyy niin isommista koirista kuin kissoistakin. Koira tulisi ainoaksi lemmikiksi. Vierailevien lastenlasten kanssa toimeentulo plussaa.

  Löytyisikö sinulla meille sopiva koiruliini? ❤❤❤

 32. Hei
  Etsimme hyväluonteista puhdasrotuista nuorta tai pentukoiraa omakotitaloon ,harrastukseen. Koiran tausta oltava selvillä.

 33. Moi !

  Kaipaan lenkkikaveria koirasta, edellisen menehdyttyä.
  Asun Helsingin Lauttasaaressa ja koira saa hyvän kodin ja huolenpidon.
  Uusi ysävämme pääsee myös luontoon mökille Sipooseen.
  Huomioin kaikki tarjottavat koirat.

  T: Ilkka

 34. Myydä 26/03/21 Suomessa syntyneet p/k chihuahua pennut (pojat), väriltä lila.
  Isä ja emo ovat omat chihuahua koirat (nähtävillä).
  Myydän sirutettuna, eläinlääkärin tarkastamana ja rokotettuna (iän mukaisesti, madotettuna).
  Luovutus vähintään 7 viikon iässä (08/05/21)

  Ei rekisteröity.

  Kuvia/video kysymällä: lilac.chihuahua@gmail.com

 35. Hei olen Ashley haluaisin kysyä onko teillä viällä koiran pentuja jos on haluaisin varata yhden jos sopii niin voimme sopia siitä asiasta.

 36. Löytyykö mistään venäjänajokoira/mustateriierin risteytettyä pentua. Meillä oli yksi joka oli lämminsydämminen mutta joskus löytyi myös energiaakin kun olin lenkkeilyttämässä. Voi facebookin kautta sekarotuiset koirat-ryhmään kuvan muttei saa olla “myynti-ilmoitus”. Oli aikoinaan poikani bongannut porin seudulta.

 37. Pennun ostaminen on aina harkittava hyvin. Koira ei ole lelu, jonka voimme antaa pois tai heittää pois, kun se kyllästyy. Ne ovat eläviä olentoja, jotka rakastavat meitä enemmän kuin elämää ja tekevät mitä tahansa puolestamme. Jos joku ei ymmärrä tätä, on parempi ostaa lelu.

 38. Etsin koiraa lenkkikaveriksi ja seuraksi myös sijoituskoira mahdollinen aikaisemmin ollut collie sekä kultainen noutaja

 39. Olisin hankimassa pientä sekarotuista koiraa jolla olisi lyhyt turkki,en halua isorotuista koiraa. koiran hinta saisi olla 300euroa. jos saisin varattu nyt sen koiranpennun nyt niin tulisin hakemaan sen koiran ensikesänä 2023 ja maksaisin sen koiran teille silloin kun tulisin hakemaan sen ja koiran väri voi olla ruskea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *