Johdonmukaisuus on tärkeää, kun koiraa koulutetaan kotielämään  

Omistajan johdonmukaisuus on tärkeää, kun koulutetaan koiranpentua tai aikuista koiraa uuteen kotiin.

Koirasi odottaa sinulta rajojen ja sääntöjen asettamista. Hän toivoo myös olevansa tervetullut maailmaasi. Kotikoulutus voi kestää muutaman päivän  tai kuukausia, jokainen on erilainen.

Koiranpennun kotikoulutus järjestetään usein vasta viikkoja tai kuukausia  sen jälkeen, kun saapunut uuteen kotiinsa. Jotkut omistajat sanovat, että pentuja on helpompi kotikouluttaa kuin aikuisia koiria, koska pennuilla ei ole mitään aiempia huonoja koulutuskokemuksia.

kaksi koiranpentua
CC BY by Kiwi NZ

Toiset omistajat taas väittävät, että vanhempi koira on helpompi kouluttaa, koska heillä on paremmin kehittyneet virtsarakot. Aikuiset koirat voivat odottaa pidempään pissataukojen välillä ja he tietävät jo jotain kotiharjoittelusta. Tärkeintä kotikoulutuksessa on, että kohtelet koiraasi mahdollisimman positiivisella tavalla niin, että annat hyvän oppitunnin etkä herätä koirassasi pelkoa.

Vanha koirien kotikoulutusmenetelmä oli rangaistuskeskeinen.

Se sai vain harvoin aikaan toivottua käyttäytymistä. Positiivinen vahvistus on parempi koirien koulutusmenetelmä kuin rangaistuskeskeinen. Se näyttää pennulle ja aikuiselle koiralle tarkalleen, mitä omistaja haluaa heidän tekevän. Palkitse pottakäyttäytymistä aina ylistyksellä ja kiintymyksellä. Kun koirasi aistii, että tulet pian kotiin, se tekee kaikkensa odottaakseen tulevaa pottataukoa.

Mutta jos olet kotona ajoissa yhtenä päivänä ja myöhään seuraavana päivänä, koirasi on tarpeeksi älykäs antamaan periksi ja lähtemään pissalle heti kun on pissahätä. Silloin koira käy pissalla mieluiten oman tilansa tai häkkinsä ulkopuolella.

Koiran kotikoulutus vie aikaa, joten sinun on oltava kärsivällinen ja johdonmukainen opettaessasi koirasi käymään potalla.

Kun olet johdonmukainen kotikoulutuksessa, sinulla on talossa hyvin sopeutunut koira, joka elää mukavasti kotonasi useita vuosia. Tehokas koulutus rakentaa myös kestävän siteen koiraasi.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *