Ohjeita aikuisen koiran kotiuttamiseen

Aikuisen koiran tuominen kotiin vaatii sinulta ja perheeltäsi yhtä paljon vaivaa kuin . Täysi-ikäinen ei välttämättä sopeudu heti uuteen kotiin, vaikka se olisi jo opetettu potalle aikaisemmassa kodissaan. Koiran on opittava ensin uusi ympäristö ja uuden kodin päiväjärjestys, eikä se vaistomaisesti tiedä, että lattialle ei saa pissata.

Suhtaudu aikuiseen koiraan kuin hän olisi vielä ja opeta hänelle vähitellen kotisi lemmikin potalla käyminen. Joudut ehkä aloittamaan laatikkokoulutuksella tai kylpyhuoneeseen rajoittamisella. Pottatauoille tulee myös asettaa aikataulut.

koiran kotiutus
CC BY by AmiciCon la Coda

Aikuiset koirat eivät tykkää etsiä pottapaikkaa leikkipaikan ulkopuolelta. Ne eivät myöskään tykkää käydä potalla lähellä nukkuma- tai ruokailupaikkaa. Auta koiraa löytämään oma pihallasi tai ulkona kävellessäsi ja käykää aina samalla paikalla myöhemmilläkin kerroilla.

Sinun on seurattava pottataukoja useita viikkoja oppiaksesi koirasi elintapoja. Sinun on myös asetettava koirallesi aamu- ja iltaruokinta-ajat. Niihin sopeutuminen voi viedä aikaa, mutta myös vanhalle koiralle voi  opettaa uusia tapoja. Koiran iällä ei ole merkitystä. Tärkeintä on omistajan johdonmukaisuus.

Jos koirasi on kotoisin väkivaltaisesta kodista, koulutus voi kestää kauemmin. Ensin sinun on voitettava koiran luottamus ja ymmärrettävä, että se tarvitsee aikaa viihtyäkseen uudessa kodissaan. Virheitä sattuu, joten ole valmis puhdistamaan ja jatkamaan eteenpäin.

Älä oleta, että aikuista koiraa olisi helpompi kouluttaa kuin pentua. Sinun on opetettava johdonmukaisesti ja kiintymyksellä, jotta vahvistat haluttuja käyttäytymistapoja. Vanhempi voi olla tottunut myös merkitsemään alueensa virtsaamalla. Tämä on uroskoiralle täysin vaistomaista käyttäytymistä.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *