Huonosti käyttäytyvät koirat heijastavat omistajiaan

haukkuva koira

Kuinka usein kuulet koiran omistajan huutavan: “” tai “”, kun todellakin olisi sanottava “Huono ohjaaja”. On ärsyttävää kävellä jalkakäytävällä omassa naapurustossa, kun koira hyppää puhtaiden vaatteiden päälle.

Tai kun uuden naapurisi valtava koira jättää pinoja “käyntikortteja” etupihallesi. Ovatko nämä huonoja koiria? Nämä koirat eivät ole sen huonompia kuin naapurin hallitsemattomat lapset. Miksi syyttää koiraa (tai lapsia), kun aikuinen, jonka pitäisi olla vastuussa, ei toimi vastuullisesti?

Koirien käyttäytymistä kotona, kodin ulkopuolella ja julkisilla paikoilla kävellessä on rajoitettava. Kokemattomien koiranomistajien olisi viisasta löytää , joka opettaa heille, kuinka koiraa käsitellään oikein ja rodunmukaisesti.

Voit kysyä eläinlääkärin toimistosta tai paikallisista lemmikkikaupoista niiden koirankouluttajien nimiä, jotka pitävät yksityis- tai ryhmätunteja koiran ja omistajan kanssa, tai voit osallistua ja oppia koirankoulutusta verkkokurssilla ja korjata koiran käyttäytymisongelmat heti alkuunsa.

Osa tätä koulutusta on opettaa omistajalle, miten koiraa käsitellään. Joskus koirankouluttajat sanovat, että koiraa on helpompi kouluttaa kuin omistajaa! Koirat tarvitsevat harjoittelua hihnassa kävelyyn yleisellä paikalla tai puistossa. Harjoittelu alkaa pihasta tai pienemmästä paikasta.

Haukkuminen on käyttäytymistä, joka ahdistaa omistajia ja naapureita. Koiralle huutaminen tai koiran rankaiseminen normaalista koiran kommunikaatiosta (haukkumisesta) on haitallista – sekä hämmentää koiraa.

haukkuva koira
CC BY-SA by dgoomany

Koirat haukkuvat usein siksi, että ne eivät saa omistajaltaan riittävästi huomiota tai ne tarvitsevat ruokaa ja vettä. Haukkuva koira voi myös olla vahva pelote murtovarkaille, joten koiran haukkumisen täydellinen tukahduttaminen ei ehkä ole sinun etusi mukaista. Älä naura tai kannusta koiranpentua haukkumaan. Se haukkuu myöhemmin kovemmin aikuisena koirana.

Koirankouluttajat voivat myös opettaa sinulle, kuinka voit vahvistaa haluamaasi koiran käyttäytymistä sekä kehuilla että herkuilla. Sinun tulee osata palkita koira, jotta se saa oikean viestin ja toistaa halutun käytöksen tai lopettaa vähemmän toivotun käytöksen.

Mikä tärkeintä, älä odota koiran oppivan käyttäytymistä, joka on ristiriidassa sen rodun kanssa. Jos haluat tietyn käytöksen, hanki koira, joka voi antaa sinulle haluamasi. Hyvät koirat kehittyvät kärsivällisyydestä, sinnikkyydestä ja ystävällisyydestä.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *