Koiranpennun agility-koulutusmahdollisuuden arvioiminen

koiranpentu agility

Kaikki koiranomistajat eivät tiedä, että heidän kasvattamansa rotu sopii -koulutukseen. Toisinaan myös itse pentu on arvioitava erikseen agility-mahdollisuuden suhteen.

Jokaisella pennulla on erilainen luonne. Jos harkitset pennun ostamista agilityn harjoittelemista varten, sinun kannattaa tehdä muutakin kuin keskittyä vain yhteen pentutestiin.

Usein tarvitaan useita testejä sen selvittämiseksi, voiko pentu onnistua agility-harjoittelussa.

koiranpentu agility
CC BY-NC-ND by Cynthia Blue

Pennun agility-harjoittelumahdollisuuden testaus tulee suorittaa alalta kokemusta omaavan koulutetun ammattilaisen toimesta. Ammattilainen osaa arvioida koko pentueen tasapuolisesti.

Tämä tarkoittaa, että jokaiselle pennulle annetaan sama mahdollisuus suoriutua valppauden, tarkan testausalueen, nälän ja muun perusteella.

Koiranpentujen agility-koulutuksen mahdollisuuden arvioivan henkilön on hyvä olla sama, joka kasvattaa koiria päivittäin. Näin kasvattajalla on mahdollisuus havainnoida, miten pentujen persoonallisuus kehittyy.

Jos olet kasvattaja ja haluat valita pennun agility-harjoitteluun, tarkkaile pentujen rutiineja. Tarkkaile onko joku pennuista aina ensimmäisenä esimerkiksi ruokakulholla, vesiastialla, ulko-oven luona valmistautumassa ulkoiluun tai muutoin hakemassa huomiota.

Koiranpennun on tärkeää tottua helposti käskyihisi ja olla helppohoitoinen. Näiden ominaisuuksien kautta selviää parhaiten, onko pienellä koirallasi kykyä jatkaa agility-harjoittelua.

Sinun kannattaa myös havainnoida, kuinka hyvin pentu hyppää, koska hyppääminen on agility-koulutuksen avaintekijä. Voit etsiä pennun vanhemmista merkkejä siitä, kestääkö tämä hyppäämisen helposti. Tarvitaan useamman harjoituskerran tarkkaileminen sen määrittämiseksi, sopiiko pentu agilityharjoitteluun.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: koiranpentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *